İmtihanlar Faklıdır Zeynebimiz
15 Temmuz 2016 günü Trabzon’da bir göz aydınlığımız dünyaya geldi. Pek çok hikayeyi adında barındıran anne-babasına cennet vesilesi Zeynebimiz, Down Sendromu +1 kromozom olarak hayata merhaba derken, kalbinde onulmaz yaralarla hayata tutunmak için mücadele vermeye başladı. İnsanın taşımakta zorlanacağı nice ağır travmalar bir bir hayat hikayesine eklenmeye başlamıştı. Doğuştan kalp odacıkları olmayan, kapakçıkları zayıf, kapanma ihtimali olmayan delikler, PDA dedikleri benim anladığım anne karnında beslendiği damarın açık kalması, kalbinde yer alan ve ateşlerinin düşmemesine sebep olan kitle, kalp zarı vb bir çok rahatsızlıkla hayat mücadelesine şahit olduk. Yoruldu bazen minik bedeni, akranları gibi hareket edemedi belki, ama oda Rabbimizin bize bir emaneti olarak huzur vesilemiz oldu.
Farabi Hastahanesinden Prof. Dr. Embiya DİLBER hocam yakın takibe aldı ekibiyle, ancak Türkiye’de sadece üç hastahanede (Hacettepe, Siyami Ersek ve Mehmet Akif Ersoy Pediatrik Kardiyoloji) ameliyat ettirebileceğimizi, sürecin zorlu olması dolayısıyla tayin durumunu ayarlamamız gerektiğini ve bir an önce ameliyat olmamız gerektiğini bizlere tavsiye etti. Önce Siyami Ersek Hastahanesine giderek sürece burada devam etmeye karar verdik. Yaşanan olumsuzluklar, hemşirelerin olumsuz tutumları dolayısıyla -detaylara girmek istemem, zira önce Allah’a sonra gerekli mercilere durumu bildirdim- Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisini ivedi nakil gerçekleştirildi. Prof. Dr. Alper GÜZELTAŞ Hocamız nezdinde tüm tedkikler yeniden yapıldı ve ameliyata hazır hale getirildi.
Zorlu ve zorunlu bir tedavi sürecinin ardından 24 Ağustos 2017 tarihinde 07:45’te pek çok sıkıntının ardından kıymetli doktorumuz Doç. Dr. İsmihan Selen ONAN ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Uzun, ağır ve zorlu bir ameliyat geçirecekti.
Şifayı verecek olan Rabbimizdir. Doktorlarımız Rabbimizin Şafi isminin tecellileridir. Doktorlarımıza bu zorlu ameliyatta sabır, kolaylık ve feraset vermesini Rabbimizden dileyerek Zeynebimizi hekimlerimize emanet ettik.
Sevdiklerimizin duaları Rabbimin rahmetinin, merhametinin anahtarı oldu bu ağır imtihanımızda. Ciğerparemize, gözaydınlığımıza, Zeynebimize güç ve kuvvet bizlere de sabırlar vermesini Mevlâmızdan niyaz ettik her daim. Biliyoruz ki “Kim Allah’a güvenirse Allah ona yeter”
Bazen insan şükretmesi gereken nimetleri uzakta arıyor, bazen bir mucize bekliyor, bazen alacak bir nefes…
Zeynebimiz ameliyata girerken geri dönme ihtimalinin çok düşük olduğu ve ciğerparemizle vedalaşmamız gerektiği doktorumuz tarafından ifade edilince “Can Allah’ındır, Veren verdiğini alma hakkına da iade hakkına da sahiptir.” diyerek doktorumuza sadece arapça ifadesi ile bir ayeti kerime okumuştum. “Kim Allah’a güvenirse Allah ona yeter.” 
…Bu noktada anlatacak o kadar çok husus var ki ayrı bir zamanda ifade etmek isterim bir ayeti kerimenin yaklaşık 6 saat bir doktoru nasıl canlı tuttuğunu, yorgunluğunu aldığını, kendisine manevi bir güç verdiğini…
Bugün bu ayeti kerime aslında her birimizin imtihan alanlarında sığınak olması gerekir. Zira elinden gelmeyen, tahammül sınırlarını zorlayan, sabır taşını çatlatan durumlar her an yaşanabilmektedir. Oysa Rabbimiz “hiç bir nefsi gücünün üstünde” bir imtihana tabi tutmamıştır. Anlık reflekslerimiz, bakış açılarımız olaylar karşısındaki duruşumuzu ve vereceğimiz tepkimizi belirlemektedir.
Hayattan hiç bir an ümidini kesmemek gerektiğini bizlere ifade eden Zeynebimiz bugün 5 yaşında Elhamdülillah.
Rabbim imtihanlarımızı kolay eylesin. Sabrımızı daim, imanımızı kavî kılsın.

Written by İdris YAVUZYİĞİT

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir