اِنَّ الَّذٖينَ جَاؤُ بِالْاِفْكِ عُصْبَةٌ مِنْكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَكُمْ بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ مَا اكْتَسَبَ مِنَ الْاِثْمِ

“O ağır iftirayı uyduranlar, sizin içinizden bir güruhtur. Bu iftirayı kendiniz için kötü bir şey sanmayın. Aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her biri için, işledikleri günahın cezası vardır.” (Nur 11)

Evet iftira kötü ve çirkin bir fiil, günahların en büyüklerindendir.
Hz Aişe validemize atılan İftira hadisesinde Rabbimizin bize farklı bir bakış kazanmamız gerektiğini ifade ettiği gibi bu virüs hadisesinde de bir çok hayır aramalıyız.

Covid19 virüsü hadisesi de belki de Rabbimizin biz Müminler için İlimde, tıpta, fende, teknikte, islâmî uyanışta, ümmet bilincinin yeniden inşasında, ayrık otların ayıklanmasında… gibi bir çok hayrın kapısını aralayacak bir vesilesi olacaktır.

Görelim Mevlâ neyler, ne eylerse güzel eyler.

وَعَسٰى اَنْ تَكْرَهُوا شَيْپًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسٰى اَنْ تُحِبُّوا شَيْپًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ وَاَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ ﴿٢١٦-٢﴾

“… Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara 216)

Written by İdris YAVUZYİĞİT

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir