Üzerinde çokca düşünülmesi, tefekkür edilmesi gereken bir ayet dikkatlerimizi çekiyor bugün sayfa dinlerken.
Münâfikûn Suresi 4. Ayette Yüce Mevlam bazı insanların vasıflarına vurgu yaparak biz iman edenlere dikkatli olmamız, hassas davranmamız, etrafımızda olup bitenlere kör ve sağır kalmamamız hususunda uyarılarda bulunuyor.
Gereksiz yere pohpohlananlara, niyeti halis olmayanlara, şuursuzca davranışlar sergileyenlere, imanina riayet etmeyenlere, fiyakası düzgün olup amelde bozuk olanlara, içini kurtlar yiyip bitirdiği halde kalıpları kereste gibi olup niyetlerini bastıranlara, cahil olduğu halde bilgi satanlara, ahmak olduğu halde ahlak pazarlayanlara, yapmadığını dilde dolaştıranlara, setretmesi gereken günahını çarşı pazar edenlere, mümini bir kenara itip siyasi çekişmesine alet edenlere, Ayetleri, değerleri alaya alanları veliler edinenlere, daha bir çok meziyeti olanlara….

وَاِذَا رَاَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ اَجْسَامُهُمْۜ وَاِنْ يَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْۜ كَاَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌۜ يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْۜ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْۜ قَاتَلَهُمُ اللّٰهُۘ اَنّٰى يُؤْفَـكُونَ

“Onlara şöyle bir baktığında dış görünüşleri sana iyi bir izlenim verir; konuşurlarsa sözlerine kulak verirsin. Ama onlar sanki bir yere dayanmış kütükler gibidir. Her gürültüyü kendi aleyhlerine yönelik sanırlar. Asıl düşman onlardır, onlardan korun! Allah kahretsin onları! Nasıl da haktan yüz çeviriyorlar!”

Rabbim cümlemizi muhafaza eylesin.

Written by İdris YAVUZYİĞİT

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir